Domowe alkohole

  • środa, 06 lutego 2013
    • Likier Irish cream

      Nie będę po raz kolejny obiecywać sobie, że będę prowadziła blog systematycznie. Tak się po prostu nie dzieje. Gotuję na blog głównie w weekendy. Czasem w zbyt dużych ilościach i nie zawsze wystarczy czasu na zrobienie zdjęć. Dziś zobowiązałam się na facebooku do zrobienia wpisu i wywiązuję się.

      likier irish cream home made winter

      Miałam w rękach książkę Home Made Winter Yvette van Boven. Zachwyciła mnie okładka i sposób napisania książki. Dziś jeden z przepisów na likier kawowy. Chyba przede wszystkim zachwycił mnie fakt, że wykonanie go zajmie Wam 5 minut włączając w to wyjęcie składników z lodówki i z szafki ;)

      Likier Irish cream

      200ml kremówki

      400ml mleka skondensowanego słodzonego

      300g whiskey

      1 łyżka kawy rozpuszczalnej

      2 łyżki syropu czekoladowego monin (ja nie miałam i nie wlałam)

      likier irish cream home made winter

      Sprawa jest dość banalna. Wszystko miksujecie i gotowe. Trzymać w lodówce maksymalnie 2 miesiące. Ale bądźmy szczerzy – opróżnicie butelkę dość szybko. 

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (2) Pokaż komentarze do wpisu „Likier Irish cream”
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      urbanska_anna
      Czas publikacji:
      środa, 06 lutego 2013 21:38

Tagi

Kanał informacyjny

Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi